Intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local, pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Un proiect derulat de fundatia

Romanian Angel Appeal logo

La sfarsitul lunii martie 2015, Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) a desfasurat la Bucuresti, sesiunea de instruire intitulata “Interventii practice in contexte diferite pentru copiii cu TSA (tulburari de spectru autist)”.

Cursul a fost sustinut de 2 lectori din Marea Britanie (Victoria Slonims si Nicola Key Wood), psihologi cu experienta clinica in lucrul cu parinti ai copiilor cu autism, dar si in instruirea profesionistilor.

Instruirea s-a adresat celor 26 de profesionisti din Centrele de consiliere si asistenta a persoanelor cu autism, deschise in cadrul DGASPC din Bucuresti Sector 4, Arad, Bacau, Botosani, Calarasi, Galati, Mehedinti, Prahova, Vaslui si Vrancea.

Cursul a vizat cresterea competentelor profesionale ale specialistilor centrelor TSA, in scopul sustinerii serviciilor adresate parintilor si familiei persoanelor cu autism. Pe parcursul celor trei zile au fost abordat teme precum componente terapeutice in lucrul cu familiile, includerea familiei in gestionarea problemelor de alimentatie si in tratamentul tulburarilor de somn in TSA, evaluarea progresului interventiilor, studii de caz. De asemenea, sesiunea a inclus multe exercitii in cadrul carora profesionistii au primit feed-back personalizat.

Specialistii care au participat la curs ofera in prezent servicii de consiliere pentru parintii si familia extinsa a copiilor si tinerilor cu autism, dar si interventii in vederea integrarii in comunitate a copiilor cu TSA. Serviciile sunt gratuite si sunt oferite in Centrele de consiliere si asistenta a persoanelor cu autism din Bucuresti Sector 4, Arad, Bacau, Botosani, Calarasi, Galati, Mehedinti, Prahova, Vaslui si Vrancea.

Cursul “Interventii practice in contexte diferite pentru copiii cu TSA” a fost organizat in cadrul Proiectului ”Intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA”, desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal.

Proiectul a inceput la 1 iulie 2014, are o durata de 22 de luni si este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG.

Contact:

Costinela Caraene, Coordonator PR, Fundatia Romanian Angel Appeal

Tel: 0721.151.187

E-mail: costinela.caraene@raa.ro