Intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local, pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Un proiect derulat de fundatia

Romanian Angel Appeal logo

Una din activitățile proiectului ”Întărirea serviciilor de consiliere și suport la nivel local pentru părinții copiilor și adolescenților cu TSA (Tulburare de spectru autist)” a implicat realizarea unei campanii informative referitoare la siguranță în cele 10 centre de Consiliere și Asistență Specializată pentru Persoanele cu TSA (Arad, București sector 4, Bacău, Botoșani, Călărași, Mehedinți, Prahova, Vaslui, Vrancea) și în școli din aceste județe, unde sunt integrați copii cu TSA.

Activitatea a fost integrată în proiect ca urmare a îngrijorărilor semnalate de părinți cu privire la siguranța și securitatea copiilor și la lipsa unor modalități adecvate de prezentare și semnalizare a măsurilor de securitate în caz de incendiu, adaptate înțelegerii copiilor și mai ales copiilor cu tulburări de spectru autist. Astfel, a fost realizat, produs și distribuit un mic spot video de prezentare a măsurilor de acțiune în caz de incendiu. El a fost distribuit în centrele TSA, în școlile care au integrați copii cu TSA și a fost însoțit de postere (minim 100 de postere tipărite și distribuite). Spotul este promovat online pe site-uri adresate comunității școlare și părinților.

Pentru a ne asigura că beneficiarii vor fi informați corect și complet, am colaborat cu experți în măsuri de protecție împotriva incendiului, din cele 10 locații de implementare, delegați de Inspectoratele județene pentru Situații de Urgență. Aceștia au prezentat sesiunile de informare, asigurându-se că mesajul este potrivit nivelul de înțelegere a beneficiarilor și folosind imaginile din spotul video pentru exemplifica și a clarifica nelămuririle.

Școlile care au găzduit evenimentul au fost deschise la acest tip de activitate, sprijinind experții ISU și personalul Centrelor TSA. De asemenea, mulțumim experților ISU pentru promptitudine și profesionalism și sperăm ca, în activitatea lor, să țină cont de particularitățile copiilor cu dizabilități.

Spotul video cu măsurile de acțiune în caz de incendiu poate fi accesat aici.